Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev

Startside

Stationsbyen

Huse uden for stationsbyen

Gårde og husmandssteder

Hjermitslev i tidens løb

Oplistninger

Artikler

Billeder

Udklip

Kort

1800-tallet

1700-tallet

1600-tallet

Nyheder og links

Litteratur

Initialer

Om mig og mit arbejde 

Assenbækvej 19

Matr.   13y Byggeår  1930
Artikler Udklip Billeder

Erhvervsdrivende og andre på adressen

1930-19?? pens. gdr. Anders Thise Andersen.
19??-19??
syerske Laura Thise.

Billedet er fra 2005.
Det hvide hus med kvisten er huset på denne adresse.

1930-19?? pens. gdr. Anders Thise Andersen
Anders Andersen Thise var ejer af gården - beliggende bag smedien på adressen Assenbækvej 9a. Anders Andersen Thise var den, der udstykkede og solgte husparcellerne fra smedjen (Assenbækvej 9) og øst på - på nordsiden af vejen. Anders Andersen Thise var far til syersken Laura Thise og lillebilvognmanden Chr. Thise.
Anders Andersen Thise byggede i 1930 sit pensionisthus på en af de grunde, der var udstykket fra hans egen gård.
194?-195? syerske Laura Thise Andersen
Laura Thise var Anders Thise Andersens ugifte datter. Hun flyttede sammen med forældrene ind i det nybyggede hus på Assenbækvej. Man kan gætte på, at værelset under kvisten på taget var Lauras private stue. 
Laura Thise huskes som en dygtig syerske. Hun syede sjældent eller aldrig kjoler, som var de øvrige syerskers foretrukne arbejde. Hun syede skjorter - de såkaldte bluser - til mænd. I dag kalder man den slags skjorter for "bondeskjorter". Disse skjorter brugte håndværkere og bønder til daglig brug. Stoffet var smalstribet i mørkeblå og grå farver. Laura Thise kunne også sy lange bukser både til mænd og piger, den slags beklædning tog de andre syersker sig i almindelighed heller ikke af. Når man kom ned til Laura Thise for at få taget mål til et par lange bukser eller senere kom for at prøve bukserne (buksen), inden stofstykkerne blev endelig syet sammen, - så kom man ind i en hyggelig stue med gamle møbler - og på en (ikke dyb) stol med armlæn sad Laura Thises gamle mor med et hæklet tæppe over benene og en puf under fødderne. Hun sad venligt smilende, mens datteren brugte centimetermål og knappenåle.
 


Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel.
Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl - thorendahl.lisbet@gmail.com  
OBS - OBS - ny mailadr.