Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev

Startside

Stationsbyen

Huse uden for stationsbyen

Gårde og husmandssteder

Hjermitslev i tidens løb

Oplistninger

Artikler

Billeder

Udklip

Kort

1800-tallet

1700-tallet

1600-tallet

Nyheder og links

Litteratur

Initialer

Om mig og mit arbejde 

Assenbækvej 25


Matr. 13an  
Byggeår 1959
Artikler Udklip Billeder

Erhvervsdrivende og andre på adressen

Matr. er ant. udstykket fra Anders Thise Andersens gamle gård - Assenbækvej 9a. Det er sønnen herfra, Chr. Thise Andersen, der bygger huset på ovennævnte adresse.

1959-19?? lillebilejer Chr. Thise Andersen og hustru Karen.

Billedet er fra 2005.

1959-19?? Karen og Chr. Andersen Thise
Der er Karen (1904-1993) og Chr. Thise (1900-1987), der bygger huset. Chr. Thises hjem var gården - på adressen Assenbækvej 9a bag smedjen. Han blev i 1930 gift med Karen Ulrich, datter af Niels Ulrich, der havde en mindre landejendom i Stride. Karen og Chr. Thise overtog efter giftermålet Chr. Thises hjem, en lille gård bag smedien på Assenbækvej, og drev den indtil krigen sluttede, hvorefter Chr. Thise begyndte som lillebilvognmand.  Parret flyttede herefter ind i en af lejlighederne hos cykelhandleren, og Karen overtog i nogle år arbejdet som ekspedient i mælkeudsalget på Andelsmejeriet "Fællesmål".
Op igennem 1950'erne havde Chr. Thise et folkevognsrugbrød. Det var ham, der transporterede unge til og fra baller i omegnen af Hjermitslev lørdag aften. I sommeren efter min årgang (1941) forlod skolen i 1955 efter 7. klasse, lejede lærer Chr. Albertsen Chr. Thise til at køre os en tur til Sønderjylland. Senere, efter de nye centralskoler blev bygget, fik Chr. Thise skolebusruten fra V. Hjermitslev og Alstrup til Saltum Centralskole.
I 1959 flytter Karen og Chr. Thise ind i deres nye hus på Assenbækvej 25.
   
 


Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel.
Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl - thorendahl.lisbet@gmail.com  
OBS - OBS - ny mailadr.