Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev

Startside

Stationsbyen

Huse uden for stationsbyen

Gårde og husmandssteder

Hjermitslev i tidens løb

Oplistninger

Artikler

Billeder

Udklip

Kort

1800-tallet

1700-tallet

1600-tallet

Nyheder og links

Litteratur

Initialer

Om mig og mit arbejde 

Blæshøjvej 26

Matr.  14bh Byggeår  1931
Artikler Udklip Billeder

Erhvervsdrivende og andre på adressen:

1931 - Peder Andersen Bak udstykker grunden fra sin ejendom.
1931-19??
Laust (Lassen) Larsen
19??-19?? Else (Lassen) Larsen - (fad. til datter).

Huset, Blæshøjvej 26, er det gule hus. Bortset fra husets farve, der oprindelig var hvid, ser huset arkitektonisk ud, som da det blev bygget. Huset er tilsyneladende under renovering. Billedet er fra 2004.

Peder Andersen Bak, Blæshøjvej 24. har udstykket grunden.
Peder Andersen Bak havde ejendommen, Blæshøjvej 24. Han har antagelig ejet jorden/grundene imellem sin ejendom og sognefogedgården. Peder Andersen Bak er far til Lars Bak, der overtog faderens ejendom og til Otto Bak, der boede på adressen, Assenbækvej 57.
1931-19?? Laust (Lassen) Larsen
Laust Larsen og hustru Kirsten (Tjesten) havde tidligere haft en lille ejendom på Langbak i Alstrup. Laust bygger huset på Blæshøjvej ant. efter hustruens død og boede her sammen med datteren Else, der var en halvgammel ugift pige.
19??-19?? Else (Lassen) Larsen
Efter faderens død etablerer Else sig på husets loft, hvorefter hun udlejede stueetagen. På loftet var der i den vestlige ende et værelse med kakkelovn. Her havde Else sin pæne stue, men hun sov og arbejde ude på loftet under tagstenene, hvor hun udførte sit lappe- og rullekonearbejde ved hjælp af en stor gammeldags rulle med sten og en trædesymaskine. 
 
Lejere:
1943-1949 - Ester og Svend Nissen var lejere i Else Lassens stuelejlighed. Den bestod af to mindre stuer ud mod Blæshøjvej og køkken og soveværelse mod havesiden. Bryggers, et gammeldags das og tørveskur havde de tilfælles med Else. Der var en stor have bag ved huset. Den hørte med til lejemålet.
 


Lokalhistorie fra Vester Hjermitslev, en landsby i Hvetbo Herred - Vendsyssel.
Oplysningerne er samlet og redigeret af Lisbet Thorendahl - thorendahl.lisbet@gmail.com  
OBS - OBS - ny mailadr.